Svečano obilježena 111. godišnjica neovisnosti Albanije

0

Sinoć je u hotelu Park Plaza Histria održano svečano obilježavanje 111. godišnjice neovisnosti Republike Albanije i Dana albanske zastave u organizaciji Zajednice Albanaca Istarske županije i Zajednice građanske albanske nacionalne manjine grada Pule.

U ime Grada Pule na svečanom obilježavanju sudjelovao je zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul koji je pozdravio okupljene naglasivši kako Pula poštuje bogatstvo svojih nacionalnih manjina čiji je nezamjenjivi dio i albanska zajednica.

“Čuvajte svoju kulturu, ponosite se svojom poviješću, njegujte svoj jezik jer on je jedan od najvažnijih alata za očuvanje tradicije”, izjavio je Cergnul.

Nakon izvođenja himni i pozdravnih govora, uslijedio je program koji su pripremila djeca koja polaze dopunsku nastavu na albanskom jeziku.

Podsjetimo, na ovaj nacionalni praznik Albanci se prisjećaju povijesnog događaja u kojem je Ismail Qemali, predvodnik albanskog nacionalnog pokreta, podignuo stijeg u Viori da bi proglasio neovisnost nove države od višestoljetne vladavine Turaka, čime je postavio temelje osnutka Albanije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

ELEKTRONIČAR/KA - ELEKTROTEHNIČAR/KA

Do: 24.02.2024.

PAZIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 24.02.2024.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA