prijave do 27. studenog

Pula objavila natječaj za dodjelu studentskih stipendija. Evo tko ih može dobiti

0
Komunalna palača u Puli
Komunalna palača u Puli

Grad Pula objavio je natječaj za dodjelu gradskih stipendija redovitim studentima u akademskoj godini 2023./2024, koji su državljani Republike Hrvatske i koji imaju prebivalište na području grada Pule.

„Pozivamo sve studente koji udovoljavaju uvjetima da se prijave na natječaj za dodjelu studentskih stipendija. Ponosni smo što ćemo dodjelom gradskih stipendija uspjeti barem malo olakšati financijsku situaciju našim studentima koji studiraju u Puli, ali i na ostalim sveučilištima diljem Hrvatske. Pula postaje sve značajniji sveučilišni grad, na tome ćemo i dalje vrijedno raditi“, izjavio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Stipendije se dodjeljuju studentima koji prvi put upisuju akademsku godinu, i to za jednu akademsku godinu. Za vrijeme apsolventskog staža stipendije se ne dodjeljuju.

 

Pravo na podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendije na preddiplomskom studiju imaju studenti koji prvi put upisuju akademsku godinu te su u prethodnom školovanju ostvarili prosjek ocjena kako slijedi: za studente prve godine studija najmanje 4,5 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi i najmanje 4,0 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi ako je upisan na studij za zvanje koje je određeno kao deficitarno. Za studente druge i treće godine nužan je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj akademskoj godini i najmanje 3,5 na prethodnoj akademskoj godini studija za zvanje koje je Natječajem određeno kao deficitarno.

Za studente na diplomskom studiju potreban je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj godini studija (odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija), i najmanje 3,5 na prethodnoj godini  (odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija), za zvanje koje je određeno kao deficitarno.

Natječajem su navedena deficitarna zvanja za koja se dodjeljuju stipendije, a to su: doktor medicine (sveučilišni studij medicine), doktor dentalne medicine (sveučilišni studij dentalne medicine), magistar farmacije (sveučilišni studij farmacije), magistar inženjer građevine (sveučilišni studij građevine), magistar inženjer elektrotehnike (sveučilišni studij elektrotehnike), magistar edukacijske rehabilitacije (sveučilišni studij edukacijske rehabilitacije), magistar logopedije (sveučilišni studij logopedije), magistar socijalnog rada (sveučilišni studij socijalnog rada), magistar edukacije matematike (sveučilišni studij matematike-nastavnički smjer), magistar edukacije fizike (sveučilišni studij fizike-nastavnički smjer), magistar edukacije kemije (sveučilišni studij kemije-nastavnički smjer), magistar edukacije biologije (sveučilišni studije biologije-nastavnički smjer), magistar edukacije geografije (sveučilišni studij geografije-nastavnički smjer), magistar edukacije informatike (sveučilišni studij informatike-nastavnički smjer), prvostupnik sestrinstva (stručni studij sestrinstva), prvostupnik primaljstva (stručni studij primaljstva), prvostupnik sanitarnog inženjeringa (stručni studij sanitarnog inženjeringa) i prvostupnik predškolskog odgoja (stručni studij predškolskog odgoja).

Prijave na natječaj sa svim obveznim prilozima podnose se do 27. studenog 2023. godine, isključivo u elektroničkom obliku korištenjem elektroničkog sustava prijavljivanja, putem e-prijavnica.

Pravilnik za dodjelu stipendija Grada Pule, poveznice za registraciju korisnika i e-prijavnice i ovaj natječaj objavljeni su na web stranicama Grada Pule i na oglasnoj ploči gradske pisarnice. 

Da bi mogao koristiti elektronički sustav prijavljivanja (e-prijavnice), svaki prijavitelj mora se prethodno registrirati. Registracija novih korisnika vrši se jednokratno. Pristupanje e-prijavnicama moguće isključivo s korisničkim imenom i lozinkom.

Korisničko ime i lozinka kreiraju se prilikom registracije. Registracija novih korisnika vrši se na sljedećoj poveznici: https://som-natjecaj.eu/authentication/register

E-prijavnice nalaze se na slijedećoj poveznici: https://som-natjecaj.eu/authentication/login

E-prijavnice i priloge nije potrebno ispisivati i slati u papirnatom obliku. Grad Pula naknadno može zatražiti od prijavitelja dostavu dokumentacije i u izvorniku.

Tehnička podrška vezano za e-prijave može se dobiti na e-mail: podrska@som-system.com (tehnička podrška dostupna je isključivo u slučaju problema pri registraciji u sustavu i tehničkih poteškoća prilikom ispunjavanja i podnošenja e-prijava).

Pitanja vezano za sam natječaj i dokumentaciju mogu se postaviti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, mlade i sport, isključivo elektronskim putem, slanjem upita na adresu elektroničke pošte: ivana.dzombic@pula.hr.

Zahtjevi predani nakon roka za predaju i nepotpuni zahtjevi neće se razmatrati.

Prijedlog liste za dodjelu stipendija objavit će se 15. prosinca 2023. godine na službenim web stranicama Grada Pule, kao i na oglasnoj ploči pisarnice.

Podnositelji zahtjeva imaju pravo dostaviti prigovor u roku od pet dana od dana objave prijedloga liste Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i mlade, Odsjeku za odgoj, obrazovanje, mlade, sport i tehničku kulturu, u elektroničkom obliku na e-mail adresu pisarnica@pula.hr, u kojem obavezno trebaju navesti i dodijeljenu šifru.

Iz Grada podsjećaju da su u prošloj akademskoj godini dodijelili 254 stipendije u iznosu od 600 kuna, odnosno 79,63 eura, za što je u proračunu osigurano 1,2 milijuna kuna.

Cjeloviti tekst natječaja za dodjelu stipendija i pravilnici nalaze se na ovoj poveznici.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA