Talijanski konzulat na obilježavanju Svih svetih

Cergnul: 'Moramo puno naučiti kako bi budućnost bila mirna'

0

Danas je u organizaciji Generalnog konzulata Italije u Rijeci održan svečani program obilježavanja blagdana Svih svetih i Dana Mrtvih na kojemu su sudjelovali generalni konzul Republike Italije u Rijeci Davide Bradanini, zamjenik gradonačelnika Grada Pule Bruno Cergnul te predsjednica Udruge Talijana iz Pule i Istre (AICI) Graziella Cazzaniga Palermo.

Svečanost obilježavanja započela je Svetom misom u pulskoj katedrali koju je predvodio župnik Rikardo Lekaj, a animirao KUD „Lino Mariani“ Zajednice Talijana Pula.

Nakon mise, položili su se vijenci ispred spomen kosturnice talijanskih vojnika na Mornaričkom groblju te Gradskom groblju u Puli.

„Pozdravljam sve okupljene u svoje osobno ime i u ime gradonačelnika Grada Pule. Svake godine s ponosom obilježavamo ovaj dan i sjećamo se naših pokojnika i svih žrtava iz naše prošlosti iz koje moramo puno toga naučiti kako bi naša budućnost bila mirna i kako se neke stvari nikada više ne bi ponovile“, izjavio je zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul.

Nakon programa u Puli, generalni konzul Bradanini vratio se u Rijeku gdje je prisustvovao Svetoj misi u kripti crkve Sv. Romualda i Svih svetih koju je služio don Nikola Vranješ nakon čega su položeni vijenci na Groblju Kozala.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA