Pula Herculanea

U Pulu pristiglo 200 vreća za zalijevanje novoposađenih stabala

0

Ovih je dana u Pulu pristiglo 200 novih vreća za zalijevanje mladih novoposađenih stabala.  Društvu Monte Giro predano je 25 vreća koje će biti postavljene na grobljima u Puli i Štinjanu. Jedan dio vreća je već postavljen na parkiralište Marsovo polje gdje je u protekle dvije godine posađeno 45 mladih stabala. Preostali dio vreća bit će postavljen na javnim zelenim površina Grada Pule u narednom razdoblju. Iste će se redovito po potrebi puniti vodom i omogućiti kontinuirano zalijevanje stabala. Nastavak je ovo akcije kampanje „Navike okreni, promjenu pokreni“ s kojem ljetos krenulo uključivanjem vrtićke djece i korisnika Centra za rehabilitaciju Down syndrom Pula u projekt inovativnog načina brige o novoposađenim stablima na nekoliko lokacija u Puli. 

Ovog je tjedna Pula Herculanea domaćin edukativnom predavanju o orezivanju stabala prema EU standardima koje provodi tvrtka Urbani šumari d.o.o Program osposobljavanja odvijat će se kroz 3 dana gdje će se nakon prvog teoretskog dana pristupiti praktičnom dijelu osposobljavanja na terenu. Tom će se prigodom polaznici upoznati s pravilnom stručnom upotrebom strojeva i alata uz/bez uporabe auto-platforme. Praktični će se dio odvijati u parku kralja Zvonimira u Puli.

Pula Herculanea uz Udrugu Zelena Istra provodi i mjesečne edukacije svojih korisnika na radionicama u DC Rojc. U četvrtak, 26. listopada u 17:30 u  Radioni Re-Geppetto održat će se radionica prirodnog bojanja tkanina s Katjom Klibom, dok je idućeg tjedna planirana radionica dekoriranja starog namještaja. Sudionici radionice uz obogaćivanje svog znanja, ostvaruju tako kvartalni popust na račune Pula Herculanee.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA