Pula domaćin akcije upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

0

U četvrtak, 28. rujna 2023. godine od 15,00 do 18,00 sati u Komunalnoj palači, u Sali za vjenčanja, Forum 1, Pula u suradnji s Gradom Pula, Zaklada Ana Rukavina će održati Akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. 

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Lijek je u nama je poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano preko 63 200 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansu te nadu za život dobilo je 167 oboljelih osoba u Hrvatskoj i inozemstvu. 

Pozivaju se svi građani da se odazovu humanoj akciji kojom se može spasiti život.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA