SASTANAK MILETIĆ - ZORIČIĆ

Razgovara se o izgradnji sportske dvorane u centru Pule

0
Anja Ademi, Filip Zoričić, Boris Miletić i Ivan Glušac
Anja Ademi, Filip Zoričić, Boris Miletić i Ivan Glušac

U sjedištu Istarske županije u Puli na inicijativu gradonačelnika Pule Filipa Zoričića održan je radni sastanak sa istarskim županom Borisom Miletićem, na kojem su sudjelovali i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac te pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Grada Pule Anja Ademi.

Tom se prigodom razgovaralo o aktualnim temama poput potencijalnih lokacija za izgradnju parkirališne kuće u centru najvećeg istarskog grada, kao i o pokretanju procesa vlasničkog restrukturiranju ŽCGO Kaštijun, za što se župan Miletić zalaže više od dvije godine.

Kao jedna od tema o kojoj se također razgovaralo bio je početak radova na dogradnji Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula. Rečeno je kako početkom listopada počinju radovi na depandansi u Mažuranićevoj, a radovi na zgradi Doma u Krležinoj ulici započet će u prosincu ove godine.

 

Govoreći o obrazovanju, spomenuta je potreba za izgradnjom sportske dvorane nadomak Društvenog centra Pula (Žuta škola), a koju bi koristili učenici Centra, ali i Medicinske škole Pula.

U nastavku sastanka župan i gradonačelnik razgovarali su o modelu sufinanciranja redovne djelatnosti Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda - Pula.

Na temu otvorenja poduzetničkog centra Coworking Pula istaknuto je kako se radovi bliže kraju, dok se službeno otvorenje očekuje početkom listopada. Nadalje, spomenuti su i planovi razvijanja Gradske knjižnice i čitaonice Pula i Muzeja suvremene umjetnosti, postav zavičajne biblioteke i druge slične teme.

Uključene strane su radni sastanak zaključile zajedničkim dogovorom o nastavku pozitivne suradnje između Istarske županije i Grada Pule, a s ciljem održavanja međusobne komunikacije i podizanja kvalitete života građana.

 

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA