U pulskim mjesnim odborima edukacije o prevenciji prijevara starijih osoba

0

Kako bi u što većoj mjeri pokušali zaštititi naše starije sugrađane od mogućih prijevara, Grad Pula se u suradnji s Policijskom upravom istarskom uključio u provedbu preventivnog projekta policije „Policija poručuje: zaštitimo naše noniće“.  

U okviru ovoga preventivnog projekta planirane su edukacije kojima je cilj smanjiti kaznena djela prijevara na štetu starijih osoba.  

Važnost edukacije i pravodobnog prenošenja informacija o prevenciji prijevara starijih osoba leži u činjenici kako su starije osobe ranjiva skupina te su često žrtve prijevara zbog svoje dobi, usamljenosti, želje za razgovorom, nepažnje i/ili neupućenosti, a što počinitelji prijevara koriste na razne načine, ističu iz policijske uprave.

Pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju predavanju o važnosti zaštite starijih osoba od prijevara kako bi zaštitili i potaknuli na oprez naše starije sugrađane od ovakvih rizika. Prva edukacija će se održati sutra, 7. rujna 2023. u 18.00 sati u MO Kaštanjer, a druga u četvrtak, 14. rujna 2023. u 18.00 sati u MO Šijana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA