NOVI REŽIM

Na dva velika parkirališta u Puli uskoro besplatno parkiranje

0
Parkiralište na Mandraču
Parkiralište na Mandraču

Budući da je pred nama početak nove školske godine te se očekuje povećani promet gradskih vozila na prometnicama i nakon što je Opća bolnica Pula uvela novu regulaciju prometa na  svome parkiralištu, u četvrtak, 31. kolovoza 2023. godine, u prostorijama Komunalne palače Grada Pule održana je koordinacija gradonačelnika Filipa Zoričića s predstavnicima Policijske postaje Pula, trgovačkim društvima Pula parking i Pulapromet i predstavnicima nadležnog gradskog upravnog odjela.

"Pozivamo građane da koriste alternativne mogućnosti prijevoza kao i parkirališta izvan centra grada kako bismo zajedno doprinijeli rješavanju problema povećanog prometa i gužvi na pulskim prometnicama tijekom predstojećih mjeseci. Na našim parkiralištima i ove godine građani mogu kupiti povoljne karte za parkiranje, a na Mandraču i Marsovom polju 2 bit će besplatno", rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Naime, tijekom rujna za 26,50 eura (199,66 kuna) građani mogu kupiti parkirališne karte na parkiralištima Riva, Emova, Marsovo polje 1 i Marsovo polje 2.

Od 1. listopada 2023. do 31. svibnja 2024. godine na parkiralištima Riva, Emova i Marsovo polje 1 građani će moći kupiti povlaštenu kartu koja će za osam mjeseci  iznositi ukupno 6,60 eura (49,73 kn). Parkiranje je u tom razdoblju na Mandraču i Marsovom polju 2 besplatno.

Radi se o parkiralištima koja su smještena na obodima grada, ali sve unutar pješačke udaljenosti do samog centra grada, odnosno unutar zone dobre povezanosti javnog gradskog prijevoza s centrom grada, ističu iz Grada Pule. 

Primjerice, građani koji koriste parkiralište Gregovica (kod Pula City Malla i Harvey Normana) mogu od autobusnog stajališta Gregovica (ispod Spara) u neposrednoj blizini parkirališta doći do centra grada (Giardini) korištenjem gradskih autobusnih linija 1, 9 i 25c, s prosječnom frekvencijom polazaka radnim danom svakih 10 minuta.

Za povratak prema parkiralištu Gregovica mogu koristiti linije 1 i 6 sa stajališta Giardini Ghetaldus i linije 9 i 25b sa stajališta Giardini, također s prosječnom frekvencijom polazaka radnim danom svakih 10 minuta.

Putnici koji nemaju mjesečnu ili godišnju Pulaprometovu autobusnu kartu najpovoljniju vožnju mogu ostvariti uz posjedovanje vrijednosne (prepaid) karte za cijenu vožnje od 0,90 eura, uz mogućnost presjedanja unutar 60 minuta, zaključuju iz Grada Pule. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA