Grad Pula i građani i ove godine zajedno kreiraju proračun

0
Gradska uprava Pule
Gradska uprava Pule

Grad Pula i ove godine uključuje građane u zajedničko planiranje proračuna koje je započelo danas, 1. lipnja 2023. godine. Zajedničko planiranje proračuna je proces u kojem građani i gradska uprava zajednički planiraju projekte koji će se realizirati tijekom sljedeće godine. Građani predlažu i odlučuju o projektima na području svojih mjesnih odbora.

Sve do 30. lipnja na web stranici Grada Pule www.pula.hr ili u mjesnom odboru kojem pripadaju, građani mogu preuzeti obrazac i uputiti svoje prijedloge e-mailom na planiram.proracun@pula.hr, predati ih u mjesnom odboru, poslati poštom ili osobno na: Grad Pula-Pola, Forum 2, 52100 Pula.

Građani mogu predložiti manje projekte čijom se realizacijom značajno utječe na kvalitetu života te izgled javnih površina, kao što su uređenje i održavanje nerazvrstanih cesta, nogostupa, trgova, šetališta, biciklističkih i pješačkih staza, uređenje i održavanje javnih zelenih površina, dječjih igrališta, površina namijenjenih psima, sportskih i rekreacijskih prostora, postava i održavanje nadstrešnica na autobusnim stajalištima, klupa, košarica, ograda, javnih slavina, ploča s nazivom ulice, zatim čišćenje javnih površina, održavanje i proširenje javne rasvjete.

Zajedničko planiranje proračuna započelo je 2022. godine kao projekt Udruge gradova koja je, uz Rab i Pakrac, Pulu odabrala kao pilot gradove u projektu.

Cilj projekta je da građani i gradska uprava zajednički planiraju projekte koji će se održati tijekom sljedeće godine. Projekt je kreiran na temelju iskustava u provedbi participativnog budžetiranja hrvatskih i europskih gradova.

Putem obrazaca građani predlažu gradskoj upravi potrebe koje bi trebalo financirati iduće godine, a Grad procjenjuje dopuštenost provedbe, troškove i rokove. Nakon toga, u rujnu će se održati javna tribina na kojoj će građani glasati koje će se potrebe financirati. Potrebe će se uvrstiti u plan proračuna za iduću godinu ili će se izvoditi odmah, ukoliko za to postoje uvjeti.

Pozivaju se svi građani da se u što većem broju aktivno uključe sa svojim prijedlozima i kreiraju proračun za narednu godinu. Obrazac za predlaganje projekata za Zajedničko planiranje proračuna možete pronaći ovdje. Rok za dostavu obrazaca je 30. lipnja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA