Smart City

Započelo javno savjetovanje o nacrtu Plana razvoja pametnog Grada Pula

0

Od četvrtka, 25. svibnja Grad Pula stavlja nacrt Plana razvoja pametnog Grada Pula za razdoblje 2023.-2028. godine (Smart City) na javno savjetovanje u trajanju od 30 dana. Pozivaju se svi zainteresirani građani grada Pule i zainteresirana javnost da do 24. lipnja sudjeluju u procesu, kroz davanje prijedloga za unaprjeđenje i prilagodbu dokumenta.

Grad Pula u suradnji s tvrtkom Apsolon strategija završava izradu Plana razvoja pametnog Grada Pula-Pola za razdoblje 2023.-2028. godine (Smart City).

Ovim Planom Grad Pula stvara okvir za razvoj održivog grada koji pruža visoku razinu kvalitete života svojim stanovnicima i dostupnije gradske usluge prilagođene stanju tehnološkog razvoja. Uvođenje sofisticiranih informacijsko-komunikacijskih tehnologija rezultirat će smanjenjem troškova te jednostavnijem i učinkovitijem prikupljanju podataka i primjeni rješenja koja unapređuju kvalitetu života svih stanovnika, poduzetnika i posjetitelja Grada.

Provedbom Plana razvoja pametnog Grada osigurat će se okolišno održivi i društveno uključiv razvoj Grada s digitalnom upravom, naprednom i učinkovitom komunalnom infrastrukturom i inovativnim gospodarstvom.

U procesu strateškog planiranja, u izradu Plana kroz online anketu bilo je uključeno gotovo 500 građana te 60 ključnih dionika s kojima su provedeni intervjui i održana radionica.

Grad Pula poziva sve zainteresirane građanke i građane te zainteresiranu javnost da se od 25. svibnja do 24. lipnja 2023. godine uključe u proces kroz davanje prijedloga za unaprjeđenje i prilagodbu dokumenta, kako bi se isti ažurirao i prilagodio potrebama građana.

 

Svoje prijedloge možete upisati u obrazac koji je dostupan na web stranici Grada Pula-Pola (www.pula.hr: rubrika E - konzultacije) te ispunjen dostaviti mailom na adresu: plansmartcity@pula.hr  najkasnije do 24. lipnja 2023. godine.

Po završetku savjetovanja, svi pristigli prijedlozi bit će razmotreni i obrađeni te prikazani u Izvješću o provedenom savjetovanju s javnošću. Izvješće će biti objavljeno na internetskoj stranici Grada Pula. Ukoliko ne želite da Vaši osobni podaci (ime i prezime) budu javno objavljeni, molimo da to jasno istaknete pri slanju obrasca.

Obavijest o početku javnog savjetovanja o nacrtu Plana razvoja pametnog Grada Pula-Pola za razdoblje 2023.-2028. godine (Smart City) i prateće dokumente možete pronaći ovdje

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA