Filip Zoričić otvorio 19. Olimpijski festival pulskih dječjih vrtića

0

Na stadionu SRC Veruda danas je svečanim podizanjem olimpijske zastave otvoren 19. po redu Olimpijski festival pulskih dječjih vrtića koji je ove godine okupio 22 vrtića s gotovo 600 mališana i njihovih odgojitelja.

„Lijepo je gledati vas kako ponosno koračate sa svojim odgojiteljicama i prijateljima iz vrtića. Jedan od ciljeva ovog festivala je potaknuti djecu od najranije dobi na bavljenje sportom. Siguran sam da ćete se danas, uz puno sportskih aktivnosti, dobro zabaviti i da ćete nešto novoga naučiti,“ poručio je gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić, te proglasio 19. Olimpijski festival pulskih dječjih vrtića otvorenim.

Svim današnjim natjecateljima puno zabave i sportskog uspjeha te fer igru zaželio je u ime domaćina olimpijade predsjednik Sportske zajednice Grada Pule Milan Sead Soldatić.

Sudionici ovogodišnje olimpijade natjecat će se u pet disciplina, i to u trčanju na 50 metara, bacanju loptice, skoku u dalj, štafeti 4x25 metara te malom nogometu. Svim sudionicima bit će uručene medalje 19. Olimpijskog festivala, te po disciplinama za prvo, drugo i treće mjesto medalje i pehari, a na kraju natjecanja uručuje se pehar za ukupnog pobjednika i fair play ekipu. Olimpijski festival dječjih vrtića organizira Hrvatski olimpijski odbor u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada Pule, te pod pokroviteljstvom Grada Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA