Vozni park Herculanee oduševio najmlađe posjetitelje

0

Proteklog vikenda na prostoru parkirališta Društvenog centra Rojc održan je edukativno-informativni program koji je za građane pripremljen od strane Grada Pule, a u suradnji s komunalnim poduzećem Pula Herculanea.

Ovim događajem, održanim u sklopu kampanje „Navike okreni, promjenu pokreni“, svim zainteresiranim posjetiteljima prezentiran je vozni park Pula Herculanee te su prenesene ključne informacije o pravilnom odvajanju i odlaganju otpada. Brojni posjetitelji, među kojima je bio i velik broj djece, tako su imali priliku i sjesti u kamione i novu električnu čistilicu, napraviti kratku vožnju i iz prve ruke vidjeti kako izgleda posao onih koji brinu o čistoći Grada Pule svakoga dana.

 

„Iznimno smo zadovoljni reakcijom naših sugrađanki i sugrađana, a veselje najmlađih koje se vidjelo tijekom čitavog dana najbolja su nagrada i dodatni poticaj svima nama da nastavimo raditi najbolje što možemo. Uz obilazak voznog parka, za građane smo pripremili i brojne edukativno-informativne materijale poput letaka i bojanki, koje na zanimljiv način educiraju najmlađe o pravilnom razvrstavanju otpada“, rekao je Robi Fuart, direktor tvrtke Pula Herculanea.

Svi posjetitelji imali su ujedno priliku izabrati i besplatno kući ponijeti sadnice različitih vrsta cvijeća i biljki, te se na lokaciji raspitati o svim temama koje ih zanimaju kada je u pitanju održavanje zelenih površina. Također, tijekom čitavog programa posjetiteljima je na raspolaganju bio i tim stručnjaka Pula Herculanee, koji je odgovarao na pitanja o tome kako pravilno razvrstati otpad.

Podsjetimo, Grad Pula i Pula Herculanea ove godine pokrenuli su edukativno-informativnu kampanju „Navike okreni, promjenu pokreni“, u sklopu koje provode niz aktivnosti poput edukativnih radionica, predavanja, predstava za djecu i drugih promotivnih aktivnosti kako bi građanima približili tematiku odvajanja otpada i kružnog gospodarstva.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

STROJAR/KA NA STROJU ZA TISAK

Do: 24.02.2024.

KANFANAR, ISTARSKA ŽUPANIJA

DJELATNIK/DJELATNICA U CALL CENTRU

Do: 24.02.2024.

BUJE-BUIE, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 24.02.2024.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNIK/ICA U PROIZVODNJI

Do: 24.02.2024.

KANFANAR, ISTARSKA ŽUPANIJA