Cijene na pulskoj tržnici podivljale. Kila mladog krumpira tri eura

0

Cijene povrća na pulskoj tržnici totalno su podivljale, ako je suditi prema fotografijama fotoreportera Srećka Niketića iz agencije Pixsell, koji je 17. svibnja snimio štandove na pulskoj tržnici.

Kila mladog krumpira na pulskoj se tržnici tako prodaje za tri eura po kilogramu, mlada cikla za 3,5 eura po kilogramu, a mladi kelj za 2,6 eura po kilogramu. Mladi češnjak je jedan euro po komadu, a mlada mrkva 3,5 eura po kilogramu (ili je 3,5 kila jedan euro, s obzirom da papir sa cijenom nije potpuno jasan).

Moguće je da se radi o prvorazrednom mladom povrću, a cijena je uvijek donekle subjektivna stvar, ali postavlja se pitanje tko to može kupiti, osim dobro potkoženih turista i nekolicine domaćih sretnika.

 

Čisto za usporedbu, mladi krumpir se lani u supermarketima mogao naći za manje od eura po kili, a jedan od većih hrvatskih trgovačkih lanaca ga trenutno prodaje za 0,59 eura. Kelj se prodaje za 0,77 eura.

Nekoliko mjeseci nakon prelaska na euro, stječe se dojam da su današnje cijene na pulskoj tržnici nastale ne preračunavanjem brojki, nego zamjenom riječi "kuna" s "euro"! (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA