Plenković sa Zoričićem

Centar za inovacije izgradio bi se na državnom zemljištu

0
Andrej Plenković i Filip Zoričić
Andrej Plenković i Filip Zoričić

U sklopu  današnjeg posjeta Istri i nakon otvorenja Parka Anne Frank u Puli, predsjednik Vlade Andrej Plenković u Komunalnoj palači održao je radni sastanak s gradonačelnikom Pule Filipom Zoričićem i njegovim suradnicima.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji Vlade i Grada Pule u nizu područja, osobito u pogledu državne imovine te o daljnjim ulaganjima države u pulski lukobran.

 

Razgovarajući o državnom zemljištu na području Pule s naglaskom na područje Vallelunge Filip Zoričić pojasnio je kako Pula planira pokrenuti Centar za inovacije na tom području. Dodao je kako je PIC jedan od strateških projekata Grada u novom ITU razdoblju s fokusom na razvoj poduzetništva u područjima green tech, blue maritime i organske proizvodnje hrane.

Gradonačelnik Zoričić dotaknuo se i planiranog stambenog zbrinjavanja u naselju Veruda Porat te u naselju Valmade, u kojem bi se razvijala socijalna politika, te o potrebi za jačanjem kulturnog identiteta i prepoznatljivih simbola grada.

Uz predsjednika Vlade u Istri borave potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA