Poziv na popunjavanje Upitnika o potrebama mladih na području Pule

0

Grad Pula je u procesu izrade Lokalnog programa za mlade Grada Pule za razdoblje od 2024. do 2027. godine. To je strateški dokument kojem je cilj povećanje kvalitete života mladih u lokalnoj zajednici. Kvalitetna politika za mlade je primarno odgovornost vlasti, no mladi kroz različite oblike aktivnog sudjelovanja mogu utjecati na kvalitetu politike. Sudjelovanje u procesu izrade Lokalnog programa za mlade upravo je jedan od oblika aktivnog sudjelovanja mladih društvu, odnosno u procesu donošenja odluka.

Kako sudjelovati u procesu izrade Lokalnog programa za mlade? Popunjavanjem Upitnika o potrebama i interesima mladih na području Pule. Ukoliko ste u dobi od 15 do 30 godina i živite ili većinski provodite vrijeme na području Pule molimo vas da popunite upitnik kao i da ga proslijedite na ispunjavanje ciljanoj skupini mladih, kako bismo u procesu izrade lokalnog programa za mlade obuhvatili mišljenja i stavove što većeg broja mladih u našem gradu i time u konačnici dobili što kvalitetniji strateški dokument.

Upitnik je dostupan za popunjavanje od 10. do 27. ožujka 2023. godine, putem poveznice OVDJE ili QR koda. Popunjavanje upitnika temelji se na načelima anonimnosti i dobrovoljnosti, a procijenjeno vrijeme potrebno za popunjavanje upitnika je 20 minuta.

Upitnik se provodi u okviru projekta “Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola” kojeg provodi Grad Pula, u partnerstvu sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, Volonterskim centrom Istra, Udrugom ZUM i Školom za odgoj i obrazovanje Pula. Projekt se provodi u razdoblju od 1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2023., uz financijsku podršku Europske unije, u iznosu od 31.300 EUR.

Navedeni projekt provodi se u okviru ključne aktivnosti 154 - Aktivnosti sudjelovanja mladih, u okviru programa Erasmus+. Rezultati ankete će biti korišteni u aktivnostima tematskih dijaloga mladih s donositeljima odluka, te će usmjeriti proces kreiranja “rješenja”, u vidu ciljeva, aktivnosti i mjera, koje će biti definirani navedenim strateškim dokumentom. Za sve dodatne informacije o provedbi aktivnosti projekta „Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule“ možete se obratiti Ivi Matanović, Višoj stručnoj suradnici za mlade u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule, putem broja telefona 052/371 941 ili e-maila: iva.matanovic@pula.hr., priopćeno je iz Grada Pule.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

DIZAJNER/ICA INTERIJERA

Do: 24.02.2024.

PAZIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

ELEKTRIČAR/KA ODRŽAVANJA U PROIZVODNJI

Do: 24.02.2024.

KANFANAR, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 24.02.2024.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A RADNIK/CA U KUHINJI

Do: 24.02.2024.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA