Puljanin u epicentru potresa: 'Skočio sam iz kreveta, nisam ni znao gdje da idem'

0
Luka Piljan (foto: Dnevnik Nove TV)
Luka Piljan (foto: Dnevnik Nove TV)

Stravičan potres probudio je Luku Piljana koji se u tom trenu nalazio u samom srcu epicentra, gradu Gaziantepu, piše Dnevnik Nove TV s kojeg prenosimo dio članka. Piljan je inače iz Pule.

"Ovo je nešto strašno, skočio sam iz kreveta nisam ni znao gdje da idem, šta da radim. Mislim, sad kad me čovjek pita šta treba raditi za potres znam, ali u tom trenutku... katastrofa. Još je pas sa mnom, gledao me šta da radi, ali katastrofa. Ja se ni ne sjećam šta je bilo u tih minutu i pol", rekao je za Dnevnik Nove TV.

 

Cijela vječnost - toliko je trajalo, kaže. Njegova je zgrada u novijem dijelu grada i nije oštećena. No pokušao je odmah otići iz Gaziantepa. "U ovom mjestu do kuda smo došli to je... ni jedna kuća nije cijela. Sve je urušeno, sve, sve", potreseno je prepričao.

"Trenutno sam jedno 20 km od Gaziantepa. Probali smo otići iz Adane do Ancare, ali sve su ceste urušene, porušene, sve je srušeno i uništeno Odlučilo smo se vratiti nazad. Vozimo se već jedno 10 sati sigurno", rekao je.

Drugi potres dočekao je na otvorenom. "Ovdje u Gaziantepu pada snijeg kao u Puli jednom u 10 godina i k'o za vraga već pet dana pada snijeg, čistio sam auto da se maknemo odavde i samo sam vidio da mi se auto trese.", kazao je Puljanin, javlja Dnevnik Nove TV.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA