U pulskoj Općoj bolnici svečano obilježen Dan crvenih haljina

0

Prvog petka u veljači obilježava se Dan crvenih haljina kao potpora ženama i simbol jedinstva na svijest o moždanom udaru. Na inicijativu naše bivše pacijentice koja je 2018. godine liječena na Odjelu za neurologiju OB Pula na Dan crvenih haljina (03.02. – Podizanje svijesti o opasnosti moždanih udara), uz znak zahvale, posjetila je Odjel neurologije pulske bolnice te darovala crvene ruže ženskom osoblju i pacijenticama Odjela.

Moždani udar jedan je od vodećih zdravstvenih problema te je Opća bolnica Pula poduprijela ovu hvalevrijednu inicijativu pacijentice kako bismo potakli svijest žena o specifičnostima i uzrocima moždanog udara, ukazivanja na važnost brige o vlastitom zdravlju te skretanja pozornosti na opasnost zanemarivanja mogućih simptoma moždanog udara.

Simboliku današnjeg dana upotpunjuje crvena haljina kao univerzalna slika žene i crvena boja boja zdravlja, života i živosti, ali i upozorenja.

Na svečanom obilježavanju akcije Dana crvenih haljina Medijima su se obratile voditeljica Odjela za neurologiju, doc. dr. sc. Dolores Janko-Labinac, dr. med., nekadašnja pacijentica, Ester Crnković te glavna sestra Odjela za neurologiju, Božana Ilić, mag.med.techn.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti gospođi Crnković na hvalevrijednoj inicijativi o podizanju svijesti o opasnosti moždanog udara i pomoći pri obilježavanju današnjeg dana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA