U jednoj su pulskoj školi učenicima zabranili mobitele. Evo rezultata

0
Maja Sabljak (foto: HRT)
Maja Sabljak (foto: HRT)

Učenici OŠ Monte Zaro u Puli više se ne smiju koristiti mobitelima dok su u školi. Odluka je to koju je škola zajedno sa školskim odborom i vijećem roditelja donijela sredinom siječnja, javlja Anita Bartolović za HRT s kojeg prenosimo dio članka u nastavku.

Igralište, knjižnica i hodnici ponovno su prepuni učenika.

- Iskreno - da smo znali da će biti tako velik odaziv i promjena, takvu bi odluku odnijeli i prije. Djeca se više socijaliziraju, više se druže međusobno i dolaze u knjižnicu za vrijeme odmora, rekla je knjižničarka Dragica Pršo. Sa svime su se složili i roditelji.

- Bolje je i za djecu i za nas roditelje jer na mobitelima oni su u svom virtualnom svijetu, a ovako su opušteni s igrama bez mobitela, bez interneta i svega, ističe predsjednica vijeća roditelja Maja Sabljak.

 

Odluka je bila nužna, ali postupna. Nakon pandemije, kada je nastava vraćena u školske klupe - nastavnici su primijetili manjak komunikacije i socijalizacije među djecom.

U slučaju kršenja mjera, tu su i kazne.

- Ne smiju rabiti mobitele, mp3, pametne satove i slične naprave. U slučaju suprotnog postupanja oni će biti oduzeti i zvat će se roditelji da dođu po napravu, objašnjava ravnateljica Branka Sironić Buić, donosi HRT gdje pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR/KONOBARICA

Do: 24.02.2024.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 24.02.2024.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 24.02.2024.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA