Filip Zoričić:

'IDS je desetljećima direktno sudjelovao u bespravnoj gradnji'

0
Foto: FB profil Filipa Zoričića
Foto: FB profil Filipa Zoričića

"Dok je ovakvog IDS-a, moramo se boriti za svoj grad i budućnost naše djece", naslov je posta kojim je pulski gradonačelnik Filip Zoričić na svom FB profilu komentirao intervju predsjednika Dalibora Pausa na N1 televiziji. Zoričićev komentar pročitajte u nastavku:

"Kaže danas kolega Paus da, što se tiče Pule, ne može na prste jedne ruke nabrojati pozitivne stvari.

I onda dalje potvrdi kako novi IDS kaže kako je stari IDS zapravo bio dobar, ali imali su problem lošeg PR-a… Toliko o 'novom IDS-u'.

Može možda kolega Paus obići s nama sve mjesne odbore i provjeriti što se događa na terenu. Znam, IDS-u to nisu bitne stvari, zato su ljudi desetljećima vapili da im netko dođe, da ih posluša i riješi probleme s kojima su živjeli u kvartovima.

 

Mi smo u malo više od godinu i pol dana uspjeli što oni nisu u 30 godina.

- Uveli aplikaciju za transparentan proračun da se zna za svaku potrošenu lipu. Kao bespravnu gradnju, tako su godinama uzgajali i netransparentno upravljanje novcem građana.
- Provodimo javni natječaj za financiranje medija, na kojem na koncu dobiju najviše oni koji nas najviše kritiziraju. Znam njima suludo i neprihvatljivo.
- Ishodili 500 milijuna kn u godinu dana EU i državnog novca. Sitnica.
- Obnova fasada kroz projekt Dolcevita - više smo napravili u 20 mjeseci nego oni u dva mandata.
- Kanalizacija i odvodnja nakon 50 godina rade se na Velom Vrhu, Štinjanu, dijelu Busolera i Šijani.
- Konkretna socijalna politika za beskućnike i nemoćne i najinovativniji programi. Da ne spominjem rješavanje samačkog hotela i bunker na Punti (godinama zanemareni, ljudi).
- Provođenje komunalnog reda bez fige u džepu, bez gledanja čija je koja terasa, kiosk ili kafić.
- Obnova sportske infrastrukture nakon desetljeća zanemarivanja.
- Veće plaće vatrogascima, šoferima autobusa i u vrtićima.

Nabrajati 'sitnice' poput uvođenja Građanskog odgoja, borbe protiv menstrualnog siromaštva u školama, subvencija vozačkih ispita maturantima, natječaja i izrade dokumentacije za škole i vrtiće… Slažem se, sve su to u očima IDS-a uvijek bile male i nebitne stvari.

I zato dok nam živi takav IDS, nema nam druge nego izaći iz zone komfora, ostati u borbi za svoj grad i bolju budućnost naše djece.

A njihova borba protiv bespravne gradnje (inicijativa koju smo prihvatili, jer ne bježimo od dobrih stvari bez obzira na to tko ih predlaže), koju su šutke gledali tri desetljeća i nisu ništa poduzimali i koja im je ironično tek sada postala bitna, je kao kad ja stanem ispred ogledala i začudim se od kud mi stomak. Ja još i imam šanse vidjeti nožne prste, za razliku od njih koji su desetljećima direktno sudjelovali u najvećoj devastaciji koju je Istra doživjela", napisao je Zoričić na svom FB profilu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA