Sadnja stabala platane u Arsenalskoj ulici

0
Sadnja stabala na Bulevaru
Sadnja stabala na Bulevaru

Dok traju posljednji radovi na rekonstrukciji Arsenalske ulice u Puli, a uz radove na sanaciji kamenog zida u blizini pješačkog mosta Uljanik, pristupilo se i hortikulturnom uređenju Bulevara.  

Nakon što su djelatnici Pula Herculanee ranije ovog mjeseca uklonili raslinje koje je imalo štetan utjecaj na ploče kamenog zida, danas, 31. siječnja 2023., sade osam stabala platana.

Sadnja platana obavlja se u sklopu cjelovitog uređenja Bulevara i to na upražnjenim sadnim mjestima koja su nastala uslijed uklanjanja opasnih i suhih stabala u proteklih nekoliko godina. Prepoznatljivi drvored na Bulevaru na ovaj će način dobiti istaknutiju vizuru, kvalitetu, ali i novu razinu sigurnosti, čemu će doprinijeti i trenutno orezivanje postojećih starih stabala platana s ciljem uklanjanja suhih, bolesnih i oštećenih grana, a uzimajući u obzir veliku frekventnost pješačkog i cestovnog prometa u ovom dijelu grada.

Podsjetimo, rekonstrukcija Arsenalske ulice u Puli, jedne od najfrekventnijih prometnica u gradu, započela je 2. studenoga 2022. godine, i njezin se dovršetak očekuje 20. veljače.

Rekonstrukcija prometnice, u dužini od gotovo 600 metara, obuhvatila je prvenstveno radove na sanaciji sustava oborinske odvodnje, odnosno reduciranje broja postojećih revizijskih okna u trupu prometnice, eliminiranje dijela šahtova i  pomicanje prema sredini prometnog traka.

Izvođači radova na sanaciji Arsenalske ulice su Cesta d.o.o. te trgovačka društva Pragrande Pulaparking, a nadzor vrši tvrtka Primum-ing d.o.o. Ukupna predviđena vrijednost radova iznosi 4,5 milijuna kuna s PDV-om, priopćeno je iz Grada Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA