Grad Pula o pristupačnosti osobama s invaliditetom

0
Pješački prijelaz kod FINE
Pješački prijelaz kod FINE

Predstavnice Grada Pule Tamara Plec i Nataša Ćendić zajedno s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre (DOSTI) Marijanom Grabrićem i Zuzanom Hoti Radolović 23. siječnja obišli su lokacije na kojima je potrebno izvršiti određene zahvate kako bi se osigurala pristupačnost osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Tom su prilikom definirane lokacije na kojima pristupi nisu izvedeni ili nisu izvedeni sukladno Pravilniku o osiguranju pristupačnosti osobama s invaliditetom i smanjene, budući da su izvedene godinama prije njegovog donošenja, te su kao takve zastarjele i neprilagođene. Na pojedinim lokacijama taj je problem istaknutiji nego drugdje, primjerice, kod FINA-e i kod glavne pošte. Problem je primjetan i na ulazu u glavnu ljekarnu na Giardinima i na ulazu u poštu na Velom Vrhu. 

Budući da Grad Pula među prioritetima svog rada ističe osobe s invaliditetom, aktivno se radi na osiguranju pristupačnosti i omogućavanju njihovog lakšeg kretanja svim dijelovima grada, u narednom će se periodu nastaviti dobra praksa izvedbe radova na prilagodbi nogostupa, kako pojedinačno po danas utvrđenim zahtjevima, tako i kroz najavljene projekte rekonstrukcije gradskih ulica, sve kako bi se na što brži i adekvatniji način omogućio što lakši i kvalitetniji život osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre osnovano je  23. siječnja 1982. godine te djeluje u gradovima Puli i Vodnjanu te općinama Barban, Marčana, Svetvinčenat, Fažana, Ližnjan i Medulin. Jedna od glavnih zadaća DOSTI je mijenjanje svijesti okoline o osobama s invaliditetom kao jednakopravnim članovima društva koji mogu dati svoj doprinos zajednici.

Ulaz u centralnu ljekarnu

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

FASADER/FASADERKA

Do: 24.02.2024.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A RADNIK/CA U KUHINJI

Do: 24.02.2024.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNIK/ICA U PROIZVODNJI

Do: 24.02.2024.

KANFANAR, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/ICA

Do: 24.02.2024.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA