Možemo! Pula:

Upravna inspekcija provodi nadzor nad Gradom Pula

0
Gradska palača u Puli
Gradska palača u Puli

"Na temelju prijave pulskog Možemo! od 17. siječnja 2023. vezane uz kršenje Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi zbog nepostojanja Službe za unutarnju reviziju Grada Pule, Upravna inspekcija Ministarstva pravosuđa i uprave započela je 20. siječnja nadzor", objavili su iz te političke grupacije čije priopćenje prenosimo u nastavku.

"Inspekcija je od Grada Pule zatražila da u roku od 8 dana dostavi Pravilnik o unutarnjem redu Službe za unutarnju reviziju, Javni natječaj za imenovanje pročelnika Službe za unutranju reviziju i Rješenje o imenovanju pročelnika Službe za unutarnju reviziju.

Podsjećamo da je još 2020. godine pročelnica Službe za unutarnju reviziju Nikolina Radulović razriješena dužnosti nakon što je nepravomoćno osuđena na godinu dana zatvora uz rok kušnje zbog prijevare u gospodarskom poslovanju. Otada Grad Pula nije formirao novu službu za unutarnju reviziju, odnosno nije ispunio zakonsku obavezu izrade revizorskog izvještaja dvije i pol godine.

Za gradonačelnika je propisana novčana kazna od 5.000 do 25.000 kn ako 'ne uspostavi unutarnju reviziju i to ustrojavanjem neovisne jedinice za unutarnju reviziju ili imenovanjem unutarnjeg revizora ili osnivanjem zajedničke jedinice za unutarnju reviziju ili potpisom sporazuma o obavljanju poslova unutarnje revizije ovisno o kriterijima za uspostavu unutarnje revizije'.

 

Služba za unutarnju reviziju bi trebala obavljati poslove vezane uz procjenu sustava unutarnjih kontrola Grada, proračunskih korisnika, gradskih upravnih tijela, tijela mjesne samouprave, vijeća i predstavnika nacionalnih manjina i ustanova kojima je Grad osnivač, trgovačkih društava u vlasništvu Grada, odnosno većinskom vlasništvu Grada i drugih pravnih osoba kojima je osnivač Grad. Izuzeta  su samo ona trgovačka društva koja su obvezna uspostaviti unutarnju reviziju. Gradska trgovačka društva i ustanove koji zapošljavaju više od 50 zaposlenika, a imaju godišnje rashode i izdatke veće od 70 milijuna kuna, obavezni su ustrojiti svoju unutarnju reviziju. Hoće li i ovaj  puta Zoričić pokušati svaliti odgovornost na nekog drugog?", napisali su iz Možemo! Pula.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA