Istramet postavio stanicu na krov zgrade na Kaštanjeru

0
Postavljanje stanice na Kaštanjeru u Puli (foto: Istramet)
Postavljanje stanice na Kaštanjeru u Puli (foto: Istramet)

Nakon testnog perioda rada, na portalu Istramet su dostupni podaci o trenutnoj kvaliteti zraka na području grada Pule. Projekt naziva “Kakav zrak udišemo” sufinancirala je Zaklada Adris, piše Petar Radovan za Istramet.

Podaci o razini čestica PM 1, PM 2.5, PM 10 pristižu na portal svakih 5 minuta, a možete ih pratiti ovdje, kao i u tabličnom prikazu.

 

"Osim primarnih parametara na koji su nam od glavne važnosti, oprema mjeri i temperaturu te vlažnost zraka. Podatke trajno spremamo u arhivu, a temelju njih izrađuju se satni, dnevni i mjesečni procjeci kvalitete zraka", javlja Istramet.

"Postaju smo instalirali na vrlu zanimljivu lokaciju, na krov 4-katnice u Kaštanjeru. To nam je vrlo važno zbog cirkulacije zraka, kako bi senzori bili otvoreni prema svim stranama svijeta. Od zanimljivosti koje smo zabilježili u prvim tjednima rada, primijetili smo kako kvaliteta zraka podosta oscilira, međutim danas, u utorak, kvaliteta je vrlo dobra! To možemo povezati s prolazno jakom burom koja je zapuhala, ali za zaključke je još prerano!", javio je Istramet. (Video: Youtube Istramet)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

AUTOMEHNIČAR/KA

Do: 24.02.2024.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

ELEKTRONIČAR/KA - ELEKTROTEHNIČAR/KA

Do: 24.02.2024.

PAZIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 24.02.2024.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNIK/ICA U PROIZVODNJI

Do: 24.02.2024.

KANFANAR, ISTARSKA ŽUPANIJA