prijem za pulsku glumicu

'Čestitam ti na osvojenoj nagradi. Tvoj grad je ponosan na tebe'

0
Nika Ivančić i Filip Zoričić
Nika Ivančić i Filip Zoričić

Gradonačelnik Filip Zoričić je 18. siječnja 2023. godine u Komunalnoj palači primio pulsku glumicu Niku Ivančić povodom osvajanja nagrade Hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina za ulogu Anite u predstavi Bog masakra i za uloge u predstavi Realisti.

„Čestitam ti na osvojenoj nagradi Hrvatskog glumišta. Tvoj grad je ponosan na tebe, a tvoje su nagrade i tvoj rad najbolji način promocije naše Pule“, rekao je gradonačelnik Zoričić zaželivši pulskoj glumici još puno uspjeha u daljnjim glumačkim ostvarenjima.

Nika Ivančić je diplomirala na preddiplomskom studiju Gluma i mediji u Rijeci te zatim magistrirala na diplomskom studiju Glume pod vodstvom prof. Rade Šerbedžije. Glumila je u Slovenskom mladinskom gledališću u Ljubljani, Anton Podbevšek Teateru u Novom Mestu, Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula, Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci, Kazalištu Ulysses, Drami plus u Zadru, Studio K Szinhaz u Budimpešti te Teatru Exit u Zagrebu.

 

Ostvarila je kazališne uloge u mnogim predstavama dok na filmu ostvaruje glavnu ulogu Maše Artuković u filmu Egzorcizam u režiji Dalibora Matanića u produkciji Kinogerille, sporednu ulogu Marine u filmu „Pula“ u režiji Andreja Korovljeva u produkciji Kinematografa (postprodukcija), ulogu Gospođice Bakić u kratkom filmu Mark Hunter u režiji Borne Armaninija u produkciji Binokular produkcije te epizodnu ulogu u TV seriji Novine u režiji Dalibora Matanića u produkciji Drugog plana.

U 2022. godini osvojila je nekoliko nagrada i to nagradu Hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, nagrada za najbolju epizodnu žensku ulogu na 18. Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću, nagrada za najbolju mladu glumicu na 14. Međunarodnom festivalu glumca „ZAPLET“ u Banja Luci, nagrada publike za najboljeg glumca/glumicu večeri na 14. Međunarodnom festivalu glumca „ZAPLET“ u Banja Luci, nagrada „Sabrija Biser“ za najbolju mladu glumicu (do 28 godina) na 46. Danima satire u Zagrebu za ulogu u predstavi „Realisti“ Teatra Exit.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA