Osam Nijemaca u dva plovila

U sudaru dva plovila kod Fenolige preminula 44-godišnjakinja

0
Na fotografiji, jedno od plovila iz udesa, dok je drugo potonulo (foto: Saša Miljević/PIXSELL)
Na fotografiji, jedno od plovila iz udesa, dok je drugo potonulo (foto: Saša Miljević/PIXSELL)

Jučer oko 11.20 sati kod Pule se dogodila pomorska nesreća, u kojoj je preminula 44-godišnja njemačka državljanka.

Provedenim izvidima policijski službenici utvrdili su kako su se oko 500 metara od otoka Fenoliga sudarila dva plovila. Na plovilu njemačke zastave nalazilo se dvoje njemačkih državljana, dok se na iznajmljenom plovilu hrvatske zastave nalazilo šest njemačkih državljana. Do nesreće je došlo jer su 62-godišnjak, koji je upravljao plovilom njemačke zastave i 48-godišnjak, koji je upravljao plovilom hrvatske zastave prekršili propise o sigurnosti pomorskog prometa.

 

Prilikom sudara plovila, plovilo hrvatske zastave je potonulo, a 44-godišnja njemačka državljanka s tog plovila je preminula. Preostale članove posade spasili su njemački državljani s drugog plovila te članovi posade nepoznatog plovila koje je naišlo nakon pomorske nesreće. U nesreći je teže ozljede zadobila i 69-godišnjakinja, koja se također nalazila na potonulom plovilu.

Policijski službenici obavili su očevid, a nadležni državni odvjetnik naložio je obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti 44-godišnjakinje.

Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom i 48-godišnjakom te su utvrdili sumnju da su dvojica muškaraca počinili kazneno djelo ugrožavanje posebnih vrsta prometa. Policija će protiv njih podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA