Počinje Vodnjansko ljeto: Ovo su fešte koje vas očekuju!

0
Vatre sv. Ivana
Vatre sv. Ivana

Tradicionalnim Vatrama Sv. Ivana na Narodnom trgu u Vodnjanu 23. lipnja otvara se još jedno Vodnjansko ljeto. Uz preskakanje vatre najhrabrijih, iste večeri zabavljat ćemo se uz Gustafe koji uvijek jamče odličan provod! Program počinje u 21 sat. Ali već u 19 sati u crkvi sv. Blaža počinje prezentacija velike monografije "Sanctuarium Adignani" mons. Marijana Jelenića na kojoj će sudjelovati i o sakralnom bogatstvu Vodnjan govoriti brojni uglednici iz svijeta znanosti, religije i medija.

"Prošle godine smo se zbog korone svim silama borili da osiguramo kulturna i zabavna događanja našim građanima i gostima. Nije bilo lako i hvala svim organizatorima, partnerima i izvođačima, kao i publici koja je znala iskoristiti ljeto unatoč epidemiji. Presretan sam što će ove sezone cijela Vodnjanština disati punijim plućima. Spremni smo i jedva čekamo ugostiti sve naše prijatelje, da se zajedno družimo i veselimo", rekao je na konferenciji za novinare 21. lipnja uoči početka Vodnjanskog ljeta Edi Pastrovicchio, gradonačelnik Vodnjana.

Zadržan je lanjski koncept programa s puno manjih manifestacija u svim krajevima Vodnjanštine, za sve generacije i sve gušte: koncerti raznih glazbenih žanrova, kazališne predstave, revije, sportska zbivanja, projekcije, izložbe... Ljeto će kulminirati tradicionalnim proslavama kao što su Perojska fešta 23. srpnja, 54. Bumbarskom feštom 13. kolovoza i Feštom od Puži u Galižani 15. kolovoza.

"Nešto novo na programu je manifestacija L'arte Dei Bumbari koju ostvarujemo s udrugom Shpigl. To su radionice stvaralaštva, poput keramike i kiparstva, nakon kojih će uslijediti i izložbe u Peroju, Galižani i Vodnjanu ", rekla je zamjenica gradonačelnika Diriana Delcaro Hrelja.

 

Standardno se nastavlja i Revija dječjih filmova u Peroju, Galižani i Vodjanu te Art-Kino Cineast u Vodnjanu četvrtkom, ali i Tržnica na placi subotom. Turistička zajednica Grada Vodnjan i ove godine organizira besplatna vođenja za goste - Visit Vodnjan.

"Na Vodnjanštini je s 20. lipnjem ostvareno 10% više dolazaka nego rekordne 2019. godine, i 6% više noćenja. Među najbrojnijim gostima su Slovenci, Nijemci, Austrijanci, sve češće i domaći, dok su Talijani u padu već desetak godina", izvijestila je direktorica TZ-a Morena Smoljan Makragić.

Već u petak 24. lipnja u Parku kažuna od 21 sat nastupa Franko Krajcar & Indivia. U subotu, 25. lipnja, u 21 sat na Narodnom trgu u Vodnjanu ide 7. Bošnjačka noć BKUD-a ″Vodnjan″, dok će u nedjelju 26. lipnja na istom mjestu u 20.30 početi 17. Plesna revija IŽ Društva Naša djeca Vodnjan.

U Peroju na plaži Martulina u subotu 25. lipnja održat će se tradicionalni „Martulina Cup“, s početkom u 14 sati. Galižanci 29. lipnja slave Sv. Petra i Pavla s prigodnim programom u Zajednici Talijana - Comunità degli Italiani di Gallesano od 20 sati. Programe Vodnjanskog ljeta pratite na facebook stranici Vodnjan: Grad priča - Città da raccontare i webu www.vodnjan.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA