Neugodno iskustvo na pulskom kupalištu: 'Opkolile su nas'

0
 Ilustracija (foto:Grgo Jelavić/PIXSELL)
Ilustracija (foto:Grgo Jelavić/PIXSELL)

"Danas smo suprug i ja prvi put ove godine oko devet i trideset bili u moru na kupalištu Ambrela, na Verudeli. Otplivali smo do ograničenog prostora na moru kad nas je opkolilo jato većih riba što nam nije bilo nimalo ugodno", ispričala nam je jedan čitateljica svoje neugodno iskustvo.

"Malo smo se prestrašili te agresivnosti, te smo se odmah okrenuli i otplivali natrag prema plićaku, kad je suprug uzviknuo da ga je jedna ugrizla za leđa. Kad smo došli u plićak vidjela sam suprugu na leđima dva uboda iz kojih je tekla krv. Bojala sam se da su otrovne, da će biti alergičan, ali nakon otekline ostale su samo dvije crvene točkice od uboda, te je za sada dobroi nadam se da će biti", nastavil je.

"Molimo vas ako je moguće da istražite o čemu se tu radi, da li je još tko u Puli što slično doživio, ili bar razgovor s nekim od stručnjaka iz tog polja da li je to puka slučajnost, ili se takve stvari ipak događaju tim više jer nešto slično nismo zaista nikada doživjeli", napisala je.

 

U redakciji smo popričali jednim iskusnim sportskim ribolovcem kojeg je ta priča prilično začudila. Po njegovu mišljenju, u Jadranu bi čovjeka mogla napasti strijelka, ali tada ne bi bila dva uboda, nego bi nedostajao komad mesa. 

Prije desetak godina svoj, prilično sličan slučaj, Glasu Istre ispričala je jedna Puljanka, rekavši da se radilo o oćadama ili ušatama, kako se službeno zovu. Ta je priča, međutim, tada začudila oceanologe koje je kontaktirao taj dnevni list, a sličan primjer zabilježili su i ovdje.

Autoru ovog teksta se svojedobno jedna turistica također požalila da ju je ugrizla riba u Rapcu, u Uvali Maslinica. Tvrdila je da je riba imala pipke ispod glave, što znači da bi se moglo raditi o trlji, a što je i logično s obzirom na pjeskovito dno u tom dijelu Rapca. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA