memorijalni turnir

I dalje će živjeti sjećanje na Stanka Kancelara

0
Dalibor Paus s uspješnim lovcima
Dalibor Paus s uspješnim lovcima

Osunčano barbansko Gradišće bilo je ove nedjelje prepuno emocija i oživljenih sjećanja na Stanka Kancelara i njegove dvije ljubavi – streljaštvo i Trku na prstenac. Tu je, na obnovljenoj streljani održan 2. Memorijal „Stanko Kancelar“ - natjecanje u gađanju letećih meta, disciplina TRAP. Svoje je streljačke vještine odmjerilo 36 istarskih lovaca, razvrstanih u tri kategorije – seniori, veterani i juniori. Među njima su bila i dva državna reprezentativca, Kristijan KancelarPaulo Labinjan, članovi streljačkog društva „Gord“ Velika Gorica.

 

U seniorskoj je konkurenciji  najuspješniji bio Kristijan Kancelar, koji je od 75  letećih meta pogodio njih 65. Drugo je mjesto zauzeo Eni Jugovac s jednim pogotkom manje, a trećeplasirani je bio Matija Rožar koji je u regularnom dijelu natjecanja pogodio 63 mete, koliko i Paulo Labinjan, ali je u u raspucavanju bio uspješniji, i osvojio treće mjesto s rezultatom  63+ 2.

Od veteranima prvo je mjesto osvojio Bruno Derocchi, a od juniora najuspješniji je bio Antonio Chiavalon. Pehare je dobitnicima uručio načelnik Općine Barban i predsjednik IDS-a Dalibor Paus. U završnim se riječima podsjetio na doprinos Stanka Kancelara u promociji ove lovačke discipline – koju popularno nazivamo gađanje glinenih golubova.

Stanko je kao član Lovačkog društva Barban dao značajan doprinos u izgradnji streljane, na kojoj se i danas odvijaju programi u gađanju glinenih golubova. Tu se dokazao i kao natjecatelj. To nije prošlo nezapaženo i na državnoj razini, gdje je postao licencirani sudac za takva natjecanja.

Lovci su ovim Memorijalom odškrinuli vrata za treninge konjanika za 47. Trku na prstenac, koji će tu, na trkaćoj stazi uz samu streljanu uskoro započeti. Tako će i dalje živjeti sjećanja na Stanka, čija dva sina, Kristijan i Andrej, nastavljaju obiteljsku tradiciju u obje ove sportske manifestacije. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA