Nezavisna lista Filipa Zoričića o novoj odluci o parkingu

0
Ilustracija (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

"Na sljedećem gradskom vijeću grada Pule donosi se odluka o organizaciji parkiranja na području grada Pule. Nedostatak parkirnih mjesta veliki je problem s kojim se najviše susreću stanari koji žive na području MO Stari Grad i MO Arena.", priopćeno je iz Nezavisne liste Filipa Zoričića.

"Na inicijativu navedenih mjesnih odbora zona naplate u odnosu na postojeću proširuju se na MO Arena a zbog očuvanja starogradske jezgre te nedostatka parkirnih mjesta 4 parkirališta od kojih su tri slijepe ulice na području MO Stari Grad bila bi osigurana samo za stanare. Također valja istaknuti da se uvodi i sustav Park & Ride parkirališta (Gregovica, Mandrač). Omogućavaju se dodatni parkirni kapaciteti te je s tog mjesta omogućen prijevoz do centra grada. Porast broja vozila u ljetnim mjesecima uzrokuje prometno zagušenje i negativno djeluje na lokalno stanovništvo", priopćili su.

"Moramo napomenuti da je sustav Park&Ride ideja prošle gradske vlasti koja će sada krenuti s primjenom u praksi. U samom dokumentu o kojem će se glasati postoji još specifičnih detalja, provedeno je e-savjetovanje na kojem su građani bili aktivni te je dosta prijedloga i usvojeno.", priopćeno je iz NL Filipa Zoričića.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA